Esma­klassiline Ella

1. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Üks hiljutine hea näide soome keelest eesti keelde tõlgitud lastekirjandusest on kahtlemata Timo Parvela teos esimeses klassis käivast Ellast. Nimitegelase jutustus maalib lugeja silme ette pildi tema klassikaaslastest, õpetajast, klassiekskursioonist, ujulas- ja teatriskäigust ning hullumeelsest koolielust üldse. Nood lühikeste lihtsate lausetega kirja pandud paarileheküljelised lood on pilgeni täis lapsemeelt ja huumorit. Ja kuigi ei pretendeeri ehk ülimale tõele, mõjuvad värskendavalt realistlikult ja samas lapsepõlvehõnguliselt. Teos on jagatud kolme ossa, kuid üldpealkirja lõpus olev numbriline märge annab aimu, et nende kolmega Ella-lood veel ei lõpe. Ja tore on.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!