Esseevõistlus „Elav Koidula”

22. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Koidula muuseum koostöös Pärnu Koidula gümnaasiumi ning Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonnaga kuulutab Lydia Koidula 170. sünniaastapäeva puhul välja vanusepiiranguta esseevõistluse „Elav Koidula”.

Oodatakse arutlusi selle üle, milles väljendub Koidula pärand tänapäeval, meie igapäevaelus. Kas ja kuidas inspireerib Koidula isik meid tänapäeval? Kuidas kandub meieni üle aegade  Koidula luulepärand? Kuidas mõjutavad meid Koidula luuletekstidele loodud laulud? Kas oleme vääriliselt hinnanud Koidula teeneid laulupeo traditsiooni, eesti teatri ja ajakirjanduse loomisel?

Esseekonkursi auhinnad on rahalised ning auhinnafond on 300 eurot. Võistlust  toetab Kultuurkapital.

Konkursi tähtaeg on 3. detsember. Võitjad selguvad 12. detsembril.

Lisainfot leiab aadressilt www.­pernau.ee/esseevõistlus.pdf ning võistlustöid oodatakse e-aadressil elmar@pernau.ee. Tööle tuleb lisada nimi, kontakttelefon ja kooliõpilasel juhendaja õpetaja nimi.

Ühtlasi saab 25. novembril kl 19 Tallinna kirjanike maja musta laega saalis ning 10. detsembril kl 19 Pärnus Koidula muuseumis näha dokumentaalnäidendit „Viru laulik ja Koidula”, mis põhineb Kreutzwaldi ja Koidula kirjavahetusel. Näidendi on lavastanud Katrin Nielsen, mängivad Kaili Viidas ja Elmar Trink.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!