Gerd Neggo stipendiumi sai Anne Tamm-Kivimets

15. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti tantsuhariduse liidu väljaantava Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi pälvis tänavu Just-tantsukooli juhataja ja õpetaja Anne Tamm-Kivimets.

Gerd Neggo stipendium loodi 2011. aastal ning kuulutatakse välja tema sünniaastapäeval, 9. novembril. Eelnevalt on selle pälvinud TÜ Viljandi kultuuriakadeemia kontaktimprovisatsiooni ja tantsukompositsiooni õppejõud Raido Mägi ning Tallina ülikooli tantsukompositsiooni õppejõud, tantsukunsti dotsent ja tantsuteatri Fine 5 eestvedaja Rene Nõmmik.

Gerd Neggo (1891–1974) oli tantsija, tantsulavastaja ja pedagoog, kelle õpingud Stockholmis É. Jaques-Dalcroze’i rütmilis-muusikalise pedagoogika alal ning Hamburgis R. Labani tantsustuudios päädisid Eestisse naastes modern­tantsustuudio loomisega Tallinnas. Neggot peetakse õigustatult moderntantsu maaletoojaks, kes oma tööga on andnud suure panuse tantsu- ja liikumiskultuuri edendamisse Eestis.

Anne Tamm-Kivimets õpetab lapsi tantsu armastama Tartus, tema juhitavas Just tantsukoolis (enne H-stuudio ja Heterostuudio), mis 2014. aastal tähistab oma 30. tegevusaastat. Anne on näide dünaamilisest õpetajast, kes kasvab koos oma õpilastega, jälgides iga õpilast individuaalselt, neid rasketel hetkedel toetades ja rõõmsatel kaasa hõisates. Kolmekümneaastase teadmiste- ja kogemustepagasi ning intuitsiooni põhjal on Anne Tamm-Kivimets töötanud välja treeningsüsteemi, mis ühendab sümbioosina loovuse, hea tehnilis-füüsilise taseme ning keha terviklikkuse. Anne treeningsüsteem lähtub põhimõttest, et tants on eneseväljenduse üks vorme ning tantsuõppe peamine eesmärk on õppida end tantsukeeles väljendama, kasutades selleks oma keha koos hea tehnika ning mõtlemisoskusega.

Anne Tamm-Kivimetsa õpilased on paistnud silma tugeva vaimse, intellektuaalse ja füüsilise ettevalmistuse poolest ning on valmis end arendama, sisenedes nii Eesti kui välismaa tantsumaastikule tugevate ja andekate tantsuõpetajate, tantsijate, tantsukunstnike või tantsukooli juhatajatena. Anne Tamm-Kivimetsa õpilaste hulka kuuluvad Nele Suisalu, Karmen Ong, Madli Teller, Kati Grauberg-Longhurst, Maarja Pärn, Helena Krinal jt.

Stipendium antakse pidulikult üle 10. detsembril kell 19 Tartu loodusmajas Tartu linnavalitsuse noorsootöö valdkonna aasta tunnustamisüritusel. Eesti tantsuhariduse liidu väljaantavat stipendiumi rahastab Eesti kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!