Jätkub projekt “Muusikasillad”

6. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Sel nädalal jätkub Pille Lille Muusikute Fondi (PLMF) projekt „Muusikasillad”, mis tutvustab rahvusvähemuste kultuure, korraldades ligi 500-le Tallinna õpilasele muusikalisi päevi, eesmärgiga süvendada laste muusika- ja kultuurihuvi ning tutvustada vähemusrahvustest muusikuid jaheliloojaid, teatas PLMF-i esindaja.

„Mul on alati suur rõõm kui leiame võimaluse selliseid projekte korraldada, sest ühelt poolt saame aidata kaasa partnerkoolide vaheliste suhete arenemisele ning teisalt näen sünergiat, mis tekib nii laste kui õpetajate kui ka muusikute vahel. Muusika on rahvusvaheline keel ning seega parim vahend alustamaks rääkimist kohati tundlikest inimeste erinevusi  käsitlevatest teemadest,” ütles projektipäevade läbiviija, ooperilaulja Pille Lill.

Inglise kolledžit külastas 6. novembril Tallinna Humanitaargümnaasium ning Gustav Adolfi Gümnaasiumi külastab 7. novembril Tallinna Pae Gümnaasium. Viimane projektipäev toimub 14. novembril Tallinna Reaalkoolis, mida külastab Tallinna Juudi Kool.

„Esimene projekti kontserdipäev, mis toimus 21. kooli aulas ja kuhu tuli külla Tõnismäe Reaalkool, möödus väga edukalt. Lastele meeldis eriti viktoriin ja kõik olid vaimustuses muusikute kõrgest tasemest,” lausus tegevjuht Leelo Lehtla.

Projektipäevadel saavad kuuendate ja seitsmendate klasside õpilased kuulata klassikalise muusika kontserti, kus esinevad Pavlo Balakin (bass), Virgo Veldi (saksofon) ja Ralf Taal (klaver).

Lisaks toimub vestlusring õpilaste ja muusikute vahel, kus räägitakse esitatud muusikast, muusikutest, kultuuride erinevusest ja mitmekesisusest ning viktoriin, mille küsimused on koostatud kontserdil kõlanud muusika, vestlusringi ja kavades oleva informatsiooni põhjal. Ühiselt õpitakse ja esitatakse ukraina laulu ning tehakse koolis koos külalistega ekskursioon.

Projekt saab teoks Tallinna Linnavalitsuse Kodurahu programmi toetusel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!