Jõhvis näeb Tartu kunstitudengite loomingut

4. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Jõhvi kontserdimajas on alates homsest avatud Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengite, vilistlaste ja õppejõudude ühisnäitus PingPong. Väljapaneku tuumiku moodustab kuraator Madis Liplapi koostatud näitus, mida eksponeeriti oktoobris ka Tamperes Emili galeriis, teatas kool.

Näituse idee on panna teosed omavahel suhtlema ja ping-pongi mängima, et tekitada kooskõlasid ja kontraste erinevate autorite ja põlvkondade vahel. Kindlakskujunenud rollid kaotavad selles koosluses oma tähtsuse, tudengite tööd pole ekspositsioonis õppejõudude töödest eristatud.

Samuti ei leia tudengite tööde juurest juhendajate nimesid, kuid näituse valikus on enamik tudengite tööde juhendajatest esindatud oma loominguga. Nii jääb vaatajale huvi korral võimalus ära arvata, millised tööd esindavad õppejõude ja millised tudengeid ning millised on kokkupuuted autorite vahel. Ekspositsioonis leidub ka tudengite ja õppejõudude ühisloominguna valminud töid.

Näituse koostamise põhimõte viitab tervikuna ka kaasaegsele kunsti ja disaini õpetamise praktikale – alati pole õppeprotsessis ühest rollijaotust, ideed sünnivad koostöös, ping-pong tudengite ja õppejõudude vahel muudab kursused põnevaks. Vastastikku õppimine motiveerib nii õppijaid kui ka õppejõude. Nii peegeldab näituse töödevalik tudengite ja õppejõudude igapäevast koostööd. Kunsti ja disaini valdkonna töödega on esindatud kõik Tartu Kõrgema Kunstikooli osakonnad.

Näitusel PingPong osalevad: Aet Ollisaar, Ave Avalo, Eero Ijavoinen, Eva Jakovits, Eve Eesmaa, Heiki Arge, Heli Tuksam, Hertta Võido, Jaan Luik, Jaanus Eensalu, Jaanus Paaver, Kadi Kusnets, Kadi Pajupuu, Kairi Lentsius, Karolin Kallas, Katre Salu, Kertu Oja, Kätlin Eskla, Liis Todesk, Liisa Mahlapuu, Madis Katz, Maila Käos, Mait Rätsep, Mari Hiiemäe, Mari Kõrgesaar, Maria Kuusik, Marju Nurk, Riho Tiivel, Sirje Petersen, Taavi Piibemann, Toomas Kalve, Udo Vool.

Näituse kuraatorid on Madis Liplap ja Aet Ollisaar

Näitus on Jõhvi kontserdimajas avatud 30. novembrini.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!