Kadrioru Saksa Gümnaasiumis avati lasteloomingu rändnäitus

4. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval avati üle-eestilise lasteloomingu konkursi “Loom, lind ja inimene” rändnäituste seeria viimane näitus vastrenoveeritud Kadrioru Saksa Gümnaasiumis. Näitusel eksponeeritakse kunstikonkursile laekunud lasteloomingu silmapaistvamaid teoseid.

„Täname südamest kõiki juhendajaid ja lapsi, kes oma kunstitööd konkursile saatsid! Nii žüriile kui ka näituste külastajatele on loomi, linde ja nende suhet inimestega kujutavad teosed pakkunud palju avastamisrõõmu – mida kõike lapsed ei näe ja millise siirusega nad nähtut kujutada suudavad!” ütles konkursi üks korraldajatest, Kadrioru kunstimuuseumi kuraator Tiina-Mall Kreem.

Kreemi sõnul sooviti konkursiga tiivustada noori andeid tegelema kunsti ja elava loodusega, sest tänastest lastest võivad tulevikus saada sama kuulsad loomade-lindude portreteerijad nagu seda on olnud Eduard Wiiralt või Jaan Koort.

Kadrioru kunstimuuseumi, Mikkeli muuseumi, Tallinna loomaaia, Kadrioru Saksa Gümnaasiumi ja Stabilo korraldatud konkursile registreerus üle 800 klassi, lasteaiarühma ja huviringi ning laekus tuhandeid töid. Auhindadeks olid ekskursioonid loomaaeda ja muuseumisse.

Rändnäitusel pandi välja konkursi võidutööd ja valik saabunud silmapaistvamatest kunstitöödest.Kevadel oli rändnäitusega võimalik tutvuda Kadrioru kunstimuuseumi Lossikoolis ning suvel Tallinna loomaaia lõvigaleriis.

Näitus jääb Kadrioru Saksa Gümnaasiumis avatuks kuni 15. novembrini.

Kadrioru kunstinäitus1


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!