Keeleteadlased keskenduvad konverentsil võõrkeeleõppele

26. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

28. ja 29. novembril toimub Tartu ülikoolis kaheksas konverents sarjast „Emakeel ja teised keeled“, mis seekord keskendub võõrkeeleõppele. Konverentsil kohtuvad võõrkeelte õppimise ja õpetamise uurijad nii Eestist kui ka välismaalt, teatas ülikooli pressiesindaja.

Konverentsi plenaaresinejateks on Henriёtte Hendriks Cambridge’i ülikoolist, kes räägib teise ja kolmanda võõrkeele omandamise problemaatikast, Pirkko Muikku-Werner Ida-Soome ülikoolist, kes käsitleb lähedaste sugulaskeelte omandamise ja retseptiivse mitmekeelsuse küsimusi ning Leelo Kingisepp kirjastusest Iduleht, kelle teemaks on iseseisva võõrkeeleõppe eripära.

Sektsioonettekannetes käsitletakse eesti, hispaania, inglise, leedu, läti, saksa, soome, taani, ungari ja vene keele õppimise ja õpetamise küsimusi. Ettekandjatest kõnelevad näiteks TÜ lektor Sirje Rammo ja teadur Maarika Teral, kes käsitlevad oma ettekandes eesti keele e-kursuste teemadel. Professor Birute Klaas-Lang teeb ettekande „Riigikeele ainekava kui võluvits?“ ning lektor Ingrid Rummo räägib, kuidas analüüsida suhtlust kõnetu inimesega ja milleks seda teha?

Henriёtte Hendriks peab lisaks 2. detsembril kell 10.15–11.45 peahoone auditooriumis 139 loengu „How input impacts factors in second and third language acquisition“.

Konverentsi töökeel on eesti ja inglise keel.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!