Kolumbia suursaatkond kinkis Tartu Ülikoolile 150 raamatut

4. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kolumbia suursaatkond Varssavis tunnustas Tartu Ülikooli kui Eesti hispaania õpingute keskust ning kinkis hispaania filoloogia erialale ligi 150 raamatut, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

„Kolumbia suursaatkonna kingitus on kahtlemata Tartu Ülikoolile väga väärtuslik,” sõnas TÜ maailmakirjanduse professor Jüri Talvet. „See aitab meie hispaania filoloogia eriala nii kõige otsesemas mõttes kui ka laiemalt, sest lisaks hispaania keele ja kirjanduse uurijatele saavad nüüd tuge ka need, keda paelub Ladina-Ameerika kultuuri avar valdkond.”

Raamatute väljaandja on Kolumbia prestiižikaim filoloogiline teadusasutus – Caro y Cuervo instituut. See asutati 1942. aastal eesmärgiga hoolitseda hispaania keele arenemisvõimelise seisundi eest Ladina-Ameerikas.

Esmaspäeval kõneles Tartu Ülikoolis Nobeli kirjanduslaureaadi Gabriel García Márqueze elust ja loomingust tema kolumbialasest biograaf, 1975. aastast alates Hispaanias elav ajakirjanik Dasso Saldívar, kelle monograafia „García Márquez – teekond lättele” (1997) on saanud laia rahvusvahelise tähelepanu osaliseks ning on tõlgitud hiina, inglise, korea, prantsuse, hollandi, saksa, poola, kreeka, portugali ja araabia keelde.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!