Kutsehariduse maine on paranenud

22. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

15. novembril tutvustati OÜ Faktum & Ariko uuringut „Elanikkonna teadlikkus kutseõppes toimuvast ja kutsehariduse maine aastal 2013”.

Selgus, et Eesti elanikkond peab tänapäevast kutseharidust arenevaks valdkonnaks ning arvatakse, et kutsekoolidest saadakse hea haridus. Enim ollakse rahul erialahariduse tasemega (79%), kutseharidusega inimese perspektiividega tööturul (77%) ja erialavalikutega kutseõppeasutuses (72%). Kriitilisemad ollakse õppetoetuste maksmise ja praktikavõimaluste hindamisel. Ka põhikoolilõpetajad arvavad kutseõppeasutusest varasemast paremini. Siiski ei ole kutseharidus paljude noorte ega ka nende vanemate jaoks valik, mida nad edasiõppimisel kaaluksid.

Haridus- ja teadusministeerium on käivitanud kutsehariduse reformi, mille eesmärk on muuta kutseõpe oluliselt elulähedasemaks ja atraktiivsemaks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!