Millest kirjutab 15. novembri Õpetajate Leht?

14. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Huvitava koolini viib labürint

Haridusminister Jaak Aaviksoo on ellu kutsunud huvitava kooli ühiskondliku nõukoja. Tosina liikmega kogu pooled liikmed tulevad 65 haridussõbra seast, kes saatsid ideekonkursile ettepanekuid, kuidas õppimist ja koolielu huvitavamaks muuta.

Kuidas arvestada õpetaja tööaega?

Eesti haridustöötajate liidu õigusnõunik Vaike Parkel selgitab uusi seadusesätteid, mis muudavad õpetaja tööaja arvestust.

Hariduslaev on kreenis

„Eestis on palju õpetajaid, kes tunnevad, et meie hariduslaev on kreenis ning kaptenit kimbutab tugev pohmell,” kirjutab koolijuht Lauri Leesi.

Tants ja liikumine aitab iga ainet õpetada

Soome instituudi eestvõttel on sel sügisel Eesti koolides katsetatud soome keele õpet tantsu ja liikumise abil. „Kinesteetilist meetodit saab kasutada teistegi ainete õpetamisel,” ütleb meetodi arendaja Katja Kirsi Helsingi uue tantsu keskusest Zodiak.

Lasnamäel algab kutseõpe juba 7. klassis

Tallinna Lasnamäe mehaanikakoolil on kümneaastane koostöökogemus üldhariduskoolidega. Praeguseks on kool sõlminud koostöölepingud ka nelja gümnaasiumiga.

Akadeemilise karjääri mustrid: akadeemiliste töötajate seiklused imedemaal

„Akadeemilise karjääri muster iseloomustab selgelt kõrgharidussüsteemi olemust: 2000. aasta humaniora 16 lõpetanust on seitsme aasta pärast neli professorid, socialia kuuest lõpetanust kolme aasta pärast kolm professorid. 2005. aastal lõpetanuist pole seitsme aasta pärast ükski professoriks jõudnud,” kirjutab Eneli Kindsiko.

Ghanas Kongo külas – viiekesi ja vabatahtlikult

„Minu tervis pidas Aafrikas kaks nädalat hästi vastu, aga ma ei jõua küllalt imetleda meie vabatahtlikke, kes töötavad Ghanas kuid,” kirjutab Meeli Parijõgi, kes käis novembri alguses vaatamas, kuidas töötavad Mustal Mandril Eesti õpetajad.

Kes on lasteaia tugiõpetaja?

Pärnu õppenõustamiskeskuse logopeed-eripedagoog Margit Tamm tutvustab Pärnu lasteaedade tugiõpetajate rakendamise kogemust töös probleemsete lastega.

Triin Soone: Igal lapsel on õigus raamatule

Eesti lastekirjanduse keskus peab sel nädalal oma 80. sünnipäeva. Lastekirjanduse keskuse juhi Triin Soone suurim ametialane soov on, et head lasteraamatud jõuaksid kõikide lasteni üle Eesti. Paraku maalasteni praegu paljud raamatud ei jõua.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!