Millest kirjutab 22. novembri Õpetajate Leht?

21. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Mäetaguse kooli uus algus

Mäetaguse põhikooli Ida-Virumaal käivad iga nädal nagu ilmaimet uudistamas külalised teistest koolidest. Uue direktori, kunagise kõrgushüppaja Tarmo Valgepea juhtimisel ja vallavalitsuse toel on see kõigest 120 õpilasega kool saanud tõeliselt uue hingamise ja tõusnud eeskujuks kõigile haridusasutustele. Värskelt remonditud koolimajas on kapitaalselt remonditud ka hariduse andmist – ühte klassi õpetab koguni kaks õpetajat, edeneb lõimitud õpe ja kujundav hindamine.

Elu Suurbritannia erakoolis

Martin Saar on tänu Tallinna ülikooli keelekeskuse vahendatavale stipendiumikonkursile juba üle kahe kuu töötanud keemiaõpetajana Suurbritannias Greshami koolis. Nüüd kirjeldab ta Õpetajate Lehes seda, mis talle selles koolis meeldib. Nõudmised ja ootused õpetajatele on Suurbritannias kõrged ja sellega on vastavuses ka õpetaja palk. Õpetajalt eeldatakse lisaks aine- ja pedagoogilistele teadmistele ning esinemisoskusele  võimekust ja valmisolekut juhtida harrastustegevusi ja huviringe. Õpetaja tööpäevad on pikad, tunnid kuuel päeval nädalas ja õppeaasta kestab septembri algusest juuni lõpuni.

Tallinna tehnikaülikool on arhitektiks õppijate seas populaarsem kui kunstiakadeemia

Tallinna kunstihoone juhataja, Tallinna tehnikaülikooli külalisprofessor Karin Hallas-Murula kirjutab Õpetajate Lehes, et tänavu 1. mail loodud TTÜ arhitektuuriinstituuti laekus esimese kursuse 20 kohale üle 60 avalduse. Seda on üle kahe korra rohkem kui Tallinna kunstiakadeemia arhitektuuriõppesse soovijaid. Seejuures oli tehnikaülikooli arhitektuuriõppe lävend tunduvalt kõrgem kui kunstiakadeemias. „Tung tehnikaülikooli arhitektuuri õppima näitas selgelt, et arhitektuuriinstituudi loomine oli õige samm,“ kirjutab Õpetajate Lehes Karin Hallas-Murula.

Tulevikutalendid tulevad

30. novembril selguvad TV3-s Maxima tulevikutalentide konkursi võitjad. Õpetajate Lehes jagab oma muljeid võistlusest Katarina Budrik, kes pälvis mullu tulevikutalendi humanitaarala 450-eurose stipendiumi ja õpib praegu Taanis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!