Millest kirjutab 8. novembri Õpetajate Leht?

7. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti ja Soome hariduspoliitikat püütakse vastandada parteipoliitilistel põhjustel

„Mulle kutset ei saadetud. Kuulasin Soome haridusministri ettekannet hiljem internetist. Piinlik!“ Nii vastab haridusminister Jaak Aaviksoo värskes Õpetajate Lehes küsimusele, miks ta ei käinud kuulamas oma Soome kolleegi Krista Kiurut, kes esines 10. oktoobril Toompeal riigikogu pressikeskuses sotsiaaldemokraatliku erakonna kutsel ettekandega. Jaak Aaviksoo selgitab Õpetajate Lehele antud intervjuus, et Soome ja Eesti hariduspoliitika on tegelikult üsna sarnased ja neid püütakse Eestis vastandada üksnes parteipoliitilistel põhjustel.

Millele kulub uue aasta hariduseelarve raha?

Värske Õpetajate Leht analüüsib, millele ja kellele kulub järgmise aasta hariduseelarve raha. Haridusministeeriumi järgmise aasta eelarve on tänavusest 4 protsenti suurem − 753,7 miljonit eurot. 210-miljonilisest haridustoetusest suurim tükk läheb õpetajate palkadeks, õpetaja alampalk peab haridusministri lubaduse kohaselt kerkima 800 euroni. Eesti haridustöötajate liidu esimehe Reemo Voltri hinnangul on seda siiski liiga vähe.

Laste sõltuvuskäitumisse tuleb sekkuda kohe

Sõltuvus saab alguse üksikust erutavast kogemusest ja soovist seda korrata, kirjutab Õpetajate Lehes siseministeeriumi nõunik Riina Raudne. Seepärast tuleb ka laste sõltuvuskäitumisse võimalikult varakult sekkuda. Ennetusele tuleb mõelda enne, kui lapsed hakkama eakohatu tegevusega eksperimenteerima.

Riigikaitse erileht

Värske Õpetajate Lehe vahel riigikaitseõpetuse erileht. Haridusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar arutleb seal muuseas selle üle, kas riigikaitseõpetus peaks olema koolis kohustuslik õppeaine või võiks see jääda õpilastele vabatahtlikuks nagu seni.

Piret Tali lemmiklasteaed, Heli Läätse kooliaeg ja Templirüütlid

Ajakirjanik Piret Tali kirjeldab Õpetajate Lehes, milline on tema lemmiklasteaed. Laulja Heli Lääts meenutab Õpetajate Lehes oma koolipõlve Saaremaal Sauvere koolis, kus tema ema oli õpetaja, ja Karl Kello kirjutab keskaegsetest templirüütlitest, kelle tegemistes lõi veel hiljaaegu kaasa ka Eesti kaitseväe juhataja.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!