Noortekonverents „Lahe koolipäev”

22. nov. 2013 Raivo Juurak - Kommenteeri artiklit

Tallinnas Nokia kontserdisaalis toimus 19. novembril 10. noortekonverents „Lahe koolipäev”, mille ajal kuulutati välja ka konkursi „Hea eeskuju” võitja. Selleks osutus Tallinna humanitaargümnaasiumi õpilane Makar Timofejev, kes aitab koos rühma noortega vaesuses ja raskustes lapsi ja peresid Lasnamäe sotsiaalkeskustes ja Koplis asuvas Tuulemaa sotsiaalmajas. Riigikogu esimees Ene Ergma andis talle üle 1300-eurose stipendiumi. Esitleti ka noortealgatustest kõnelevat raamatut „Eestimaa eeskujud”.

Konverentsile, mille teema oli seekord „Võimete piir”, oli saabunud rohkem kui tuhat õpilast üle terve Eesti. Esimesed bussid lastega sõitsid Saaremaalt ja Valgamaalt välja juba hommikul kell neli. Üldse tuldi kohale 14 eribussi ja kahe rongiga.

Elamuskonverentsil, nagu seda nimetati, esinesid koolinoortele Siiri Sisask, Taavi Kotka, Ženja Fokin, Taavi Teplenkov ja Tiit Sukk, Tiit Meren, Andres Gross, Ene Ergma, Tarmo Tiisler, Tom Valsberg. Ettevõtmist võib nimetada ka karjäärinõustamiseks, sest sisuliselt rääkisid esinejad oma elukutsest ja fuajees tutvustasid end Tallinna polütehnikum, Tallinna kõrgem tervishoiukool, Räpina aianduskool jt õppeasutused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!