Raamatukogu kingib lastele raamatu

8. nov. 2013 - 2 kommentaari

Tallinna keskraamatukogu kingib igale pealinna 1. klassi lapsele raamatu „Omad jutud 2”, mis sisaldab laste endi kirjutatud lugusid ja ka tuntud lastekirjanike loomingut. Kokku saab raamatu 4561 tänavu kooliteed alustanud last.

Keskraamatukogu laste- ja noorteteeninduse pearaamatukoguhoidja Anneli Kengsepp rääkis Õpetajate Lehele, et tegu on juba teise kogumikuga. Esimene samanimeline kogumik ilmus 2008. aastal, seepärast sai värske raamat ka järjekorranumbri kaks.

Omad jutud 2_esikaasVärskes raamatus on võistlustöid viielt laste omaloomingu konkursilt, mida on raamatukogus korraldatud aastatel 2009−2013. Nende seas on talveluuletusi, laste kirju Muhvile, uskumatuid jutte, lõputa lugusid ning koomikseid teemal „Suur pahandus”.

Lugeda saab põnevatest, rõõmsatest, kentsakatest, pöörastest väljamõeldud või ka päriselt aset leidnud juhtumustest.

Samadel teemadel on raamatus ka kirjanike Aino Perviku, Piret Raua, Contra ja Karl Martin Sinijärve kirjutatud lood ning koomiksikunstnike Elina ja Joonas Sildre koomiksid.

Jutud on illustreeritud Pelgulinna gümnaasiumi ja Tallinna 21. kooli õpilaste piltidega. Joonistajaid juhendas õpetaja Annika Tonts.

Raamat on trükitud Tallinna raamatutrükikojas, väljaandmist toetas Eesti kultuurkapital.

Möödunud nädalal said keskraamatukogus trükisooja teose kätte esimesed õnnelikud lapsed. Kõik esimese klassi lapsed kutsutakse raamatu saamiseks koolile lähimasse raamatukokku, et tee sinna saaks selgeks.

Just selline mõnus õhkkond valitses möödunud nädalal raamatu esitlusel keskraamatukogus, kuhu olid tulnud peale laste ka kirjanikud Aino Pervik ja Contra.

Just selline mõnus õhkkond valitses möödunud nädalal raamatu esitlusel keskraamatukogus, kuhu olid tulnud peale laste ka kirjanikud Aino Pervik ja Contra.

 


2 kommentaari teemale “Raamatukogu kingib lastele raamatu”

  1. […] – Raamatukogu kingib lastele raamatu (opleht.ee) 30.10.2013 – FOTOD: President Ilves andis üle tänavused […]

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!