Robotexil osaleb rekordarv roboteid

5. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tänaseks on rahvusvahelisele robotivõistlusele Robotex registreeritud rekordarv roboteid – kokku 225. Enim on robotiehitajaid registreerunud Eestist, kuid kohale on lubanud tulla ka Läti, Leedu, Poola ja Soome robotiehitajad, teatas Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) pressitalitus.

Robotid pannakse tänavu võistlema joonejärgimises, jalgpallis, Mini-sumos, LEGO-sumos, 3 kg-sumos, iRobot-sumos, merepäästemissioonil ning rallikrossivõistlusel.

Samuti toimub tehnoloogianäitus, mille põnevamateks eksponaatideks on robotitolmuimejad, humanoidrobotid, lontkäerobotid, kaheksa tiivikuga helikopterid ja LEGO-robotid. Väljas on ka KUKA tööstusrobot, õpperobot Robotino, TTÜ tudengite arendatud hüdromootoriga jalgratas ja elektriline vormelauto. Samuti saab näha joonistus-, video-, digitaaljoonistus- ning fotokonkursside töid.

Robotivõistlus Robotex toimub 16. ja 17. novembril TTÜ Spordihoones.

Robotexi korraldaja on TTÜ ning kaaskorraldaja Tartu Ülikool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!