Tartu ülikooli terviseõpik sai Frankfurdis auhinna

7. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

2012. aastal Tartu ülikooli teadlaste kirjutatud 8. klassi terviseõpetuse õpik „Tervis – minu valikud” sai Frankfurdis toimunud raamatumessil rahvusvahelisel õppematerjalide võistlusel eriauhinna oluliste sotsiaalsete ja eetiliste teemade käsitlemise eest.

„Õpikus on terviseõpetuse kursuse raames käsitletud mitmeid teemasid, mis toetavad noorte igapäevaseid tervisealaseid valikuid, nagu kehaline aktiivsus, toitumine, vaimne heaolu, suhted ja seksuaalsus, uimastiennetus, esmaabi ning õpilase tulevikuga seotud valikute teemad,” kirjeldas sisu õpiku üks autoreid Merike Kull.

Kaheksast sõltumatust eksperdist koosnev žürii tõstis esile õpiku vastavuse õpilaste arenguvajadustele, seksuaalterviseteemade põhjalikku käsitlust, materjali mitmekesist esitlust, teksti ja illustratsioonide sidusust. Žürii leidis, et õpik soodustab iseseisvat mõtlemist ja analüüsioskust ning võimaldab nii teadmiste, hoiakute kui ka sotsiaalsete oskuste arendamist, pakkudes mitmeid praktilisi nõuandeid tervisealaste valikute tegemisel.

Õpiku autorid on Tartu ülikooli tervisekasvatuse lektor Merike Kull, sünnitusabi ja günekoloogia assistent Kai Part, kasvatusteooria dotsent Kristi Kõiv ning psühhofüsioloogia dotsent Evelyn Kiive.

Õpiku väljaandjaks on kirjastus Koolibri ning sellega saab tutvuda siin.

Alates 2009. aastast korraldab Euroopa õpikukirjastuste ühendus (EEPG) koos IARTEM-i (International Association for Research on Textbooks and Educational Media) ja Frankfurdi raamatumessiga rahvusvahelist õppematerjalide võistlust (Best European Schoolbook Awards). Võistlusel võivad osaleda kõik Euroopa õpikukirjastused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!