Tartus esitletakse uut haridusajakirja

1. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 6. novembril kell 13 esitlevad haridusteadlased Tartu ülikoolis uut Eesti Haridusteaduste Ajakirja, mis kajastab kõrgetasemelisi empiirilisi uurimusi ja teoreetilisi ülevaateartikleid haridusteadustest.

Esimese numbri fookuses on õpetajakoolitus ja kõrgkoolipedagoogika. Toimetajateks on TÜ haridusteaduste vanemteadur Äli Leijen, kõrgkoolipedagoogika dotsent Mari Karm ja üldpedagoogika professor Edgar Krull.

Ajakirja vastutava toimetaja Krista Uibu sõnul on eestikeelne teadusajakiri vajalik, et juurutada ja arendada eestikeelset erialaterminoloogiat, kindlustada omakeelse haridusteaduse kestvus ning toetada kõrgel tasemel ja rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti pedagoogikateadlaste järelkasvu.

Ajakirja põhitaotlus on avaldada eestikeelseid akadeemilisi originaaluurimusi ja teaduspõhiseid kaastöid kasvatusteadustest, haridusest ja õpetajakoolitusest. Ajakirjaga soovitakse luua eestikeelne avaldamisruum noorteadlastele ja julgustada kirjutama eesti keeles. Eestikeelsetest käsikirjadest koostatakse ajakirjas ka pikemad ingliskeelsed resümeed.

Ajakiri on eelretsenseeritav ja rahvusvahelise toimetuskolleegiumiga. Kolleegiumi kuulub 21 liiget, nende hulgas tuntud haridusteadlased nii Tartu ja Tallinna ülikoolist kui ka Euroopa ja Ameerika ülikoolidest. Kolleegiumi esimees on Taani Aalborgi ülikooli kultuuripsühholoogia professor Jaan Valsiner.

Ajakiri ilmub Tartu ülikooli kirjastuse all. Ajakirja väljaandmist toetab SA Archimedese programm Primus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!