Teadusagentuur ootab konkursile õpilaste teadustöid

26. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Teadusagentuur koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutas välja 2014. aasta õpilaste teadustööde riikliku konkursi. Konkursitööde esitamise tähtaeg on 1. märts 2014 ning konkursil võivad osaleda kõik kuni 19-aastased õpilased ja esimese kursuse üliõpilased.

Töid saab esitada kõigis valdkondades, nii üksi kui ka võistkonnana. Oodatud on nii keeleteaduse, keemia kui ka loodusteaduste uurimistööd. Nii oli eelmise aasta parimate tööde teemaks näiteks naissportlaste areng, õpilaste suhtumine globaalprobleemidesse ja hahkade arvukus Vaika saartel.

Konkursitööde hindamine toimub kahes voorus. Eraldi hinnatakse põhikooli ja gümnaasiumi.

Võitjate vahel läheb jagamisele preemiafond 11 400 eurot. Preemia saavad ka võidutööde juhendajad.

Premeeritute seast valitakse Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursile ning rahvusvahelisele teaduskonkursile Intel ISEF Ameerika Ühendriikides. Eesti Teadusagentuuri eriauhindadeks on osalemine noorte teadusnädalal Londonis ja noorte teaduslaagris Šveitsi Alpides. Lisaks panevad eriauhindu välja ka teaduskeskus AHHAA ja Eesti Energia.

Õpilaste teadustööde riikliku konkursiga paralleelselt toimuvad konkursikeskkonnas Tartu keskkonnahariduse keskuse keskkonna-alaste uurimistööde konkurss (tähtaeg 10. veebruar 2014)ja Eesti tervishoiumuuseumi tervishoiualaste uurimistööde konkurss (tähtaeg 1. märts 2014).

Konkursi auhinnad antakse üle Õpilaste Teadusliku Ühingu (ÕTÜ) aastakonverentsil tuleva aasta aprillis.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!