TLÜ õigusakadeemia asepresident kaitses Londonis doktorikraadi

13. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

1. novembril sai ühes maailma prestiižemais kõrgkoolis, Londonis asuvas King’s College’is doktorikraadi Tallinna Ülikooli Õigusakadeemia asepresident Indrek Grauberg, kelle doktoritöö pealkirjaga „Suveräänsus rahvusvahelises õiguses ja poliitikas: teooria ja praktika“ käsitles suveräänsuse probleeme, mis on olnud poliitilise filosoofia ja rahvusvahelise õiguse keskmes juba alates 17. sajandist, teatas TLÜ pressiesindaja.

„Kaasaegne maailm on võrreldes modernse maailmaga radikaalselt muutunud,” märkis Grauberg. „Uurisin, et kas suveräänsus kui üks modernse riigi tugisambaid on globaliseeruvas ja postmoderniseeruvas maailmas hääbumas. Milliseid erinevusi tuleb täheldada Euroopa ja Ameerika rahvusvahelises poliitilises enesemääratluses? Milliseks kujunevad uue Euroopa riikide suhted vana Euroopa ja Ameerika Ühendriikidega? Kuidas üldse kindlustada globaalset rahu ja riikliku suveräänsust?”

10. juulil kaitstud doktoritöö põhieesmärk on suveräänsuse võrdlev analüüs modernses ja postmodernses paradigmas globaliseeruva maailma kontekstis.

Indrek Graubergi doktoritöö juhendaja oli professor Lord Raymond Plant King’s College London, The Dickson Poon School of Law’st, oponendid Nothinghami Ülikooli professor Nigel White ja London School of Economics’i professor Lord Meghnad Desai.

King’s College London oli tänavu maailma ühe suurima ülikoolide pingerea QS World University Rankings’i järjestuses Euroopas paremuselt kaheksandal ning maailmas 19. kohal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!