Tulemas on koolinoorte informaatikaviktoriin “Kobras”

13. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

25.—29. novembril toimub veebipõhiselt Miksikese ja TÜ Teaduskooli koolinoorte informaatikaviktoriini Kobras esimene voor, millest edasipääsejad kutsutakse Tartusse, et seal välja selgitada Joensuusse sõitja.

Infotehnoloogia on tänapäeval üks kõige kiiremini arenev majandusvaldkond, mis pakub noortele pretsedendituid võimalusi. Kobras laseb õpilastel end proovile panna. Ülesannete temaatika hõlmab arvutikasutusoskust, arvutitega seonduvat matemaatikat, arvutite ajalugu, riistvara, tarkvara, arvutieetikat jmt. Programmeerimisalaseid eelteadmisi vaja ei lähe.

Parimad lahendajad kutsutakse veebruaris Tartus toimuvale õppepäevale ja viktoriini teise vooru. Õppepäeva kavas on ekskursioone ning huviloenguid. Teise vooru edukamatele on lahedad auhinnad, peaauhinnaks on ikka olnud sõit Joensuu teaduslaagrisse SciFest.

Suurimaks väärtuseks on aga lähem tutvumine üksteisega ning ideede saamine tulevikuks. Just praegused õpilased on need, kes järgmise 5–10 aasta jooksul panevad idanema “uued Skype’id”.

Võistlus toimub Miksikese keskkonnas (eesti keeles aadressil http://miksike.ee/, vene keeles aadressil http://miksike.net/). Õpetajal tuleb aegsasti registreerida endale õpetaja konto ja õpilastel õpilase konto.

Täpsema juhendi ja muud lisainfot leiab aadressilt http://kobras.ut.ee/


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!