Eesti Rahva Muuseumis võisteldi joonistamises

11. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

Möödunud reedel kogunes 97 õpilast 25 koolist Tartusse Eesti Rahva Muuseumi (ERM) näitustemajja, et võistelda 18. koolidevahelises võistujoonistamises, mis kandis tänavu pealkirja „Pärijata pole pärandit”, teatas muuseumi pressiesindaja.

Võistlejate ülesandeks oli joonistada pilt, millel oleks kujutatud üks ERM-i näitustel leiduv ese, muster, pilt vms. Kõik muu pildil kujutatu jäi võistlejate tõlgenduse ja fantaasia hooleks. Võistluse tulemused selgusid kohapeal.

nt0085Võistujoonistamisel hinnati töid kolmes vanuserühmas: 1.–4. klass, 5.–8. klass ja 9.–12. klass. Žüriisse kuulusid: Jane Liiv (ERM), Karl-Erik Hiiemaa (ERM), Tea Šumanov (ERM), Anu Jürissaar (Snitty), Enn Tegova (Tartu lastekunstikool), Hando Tamm (Tartu kõrgem kunstikool).

Nooremas astmes (1.–4. klass) tunnistati parimateks: Anna-Liisa Joandi (I koht, Suure-Jaani gümnaasium), Sandra Liir (II koht, Suure-Jaani gümnaasium) ning Linda Arm (III koht, K. Pätsi vabaõhukool).

nt0128Keskmises astmes (5.–8. klass) pärjati võitjateks: Kadri Kalve (I koht, Kanepi gümnaasium), Karoliina Tomasson (II koht, Tartu kommertsgümnaasium) ning Anna-Liisa Sääsk (III koht, Suure-Jaani gümnaasium).

Vanema astme (9.–12. klass) esikolmik jagunes nii: Tuuli Omler (I koht, Põltsamaa ühisgümnaasium), Johanna Ruukholm (II koht, Vanalinna hariduskolleegium) ja Elis Muhel (III koht, Tapa gümnaasium).

Koolide arvestuses olid parimad Suure-Jaani gümnaasium, Tartu kommertsgümnaasium ja Vanalinna hariduskolleegium.

nt0073


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!