Gerd Neggo tantsupreemia sai Anne Tamm-Kivimets

10. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

Täna anti Tartu loodusmajas Tartu linnavalitsuse noorsootöö valdkonna aasta tunnustamisüritusel kätte Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendium, mille pälvis Just tantsukooli juhataja ja õpetaja Anne Tamm-Kivimets, teatas Eesti Tantsuhariduse Liit.

Gerd Neggo nimeline stipendium loodi 2011. aastal, et tunnustada ja toetada oma tööle pühendunud tantsuõpetajat. Stipendium määratakse tantsuõpetajale, kes on oma töös edukas ja sisukas, isikupärane ja pühendunud, on autoriteediks nii õpilastele kui ka kolleegidele ning on oma tööga tulemuslikult mõjutanud Eesti tantsuelu.

Anne Tamm-Kivimets õpetab lapsi tantsu armastama Tartus, enda juhitavas Just tantsukoolis (endine H-stuudio, endine Heterostuudio), mis 2014. aastal tähistab oma 30. tegevusaasta täitumist. Ta on näide dünaamilisest õpetajast, kes kasvab koos oma õpilastega, jälgib oma õpilasi neid rasketel hetkedel toetades ja rõõmsatel hetkedel kaasa hõisates. 30-aastase teadmiste- ja kogemustepagasi ning intuitsiooni põhjal on Anne Tamm-Kivimets välja töötanud oma treeningsüsteemi, mis ühendab endas sümbioosina loovuse, hea tehnilis-füüsilise taseme ning keha terviklikkuse. Anne õpilased on silma paistnud tugeva vaimse, intellektuaalse ja füüsilise ettevalmistuse poolest ning tõestavad end nii Eesti kui välismaa tantsumaastikul tugevate ja andekate tantsuõpetajate, tantsijate, tantsukunstnike või tantsukooli juhatajatena. Anne Tamm-Kivimetsa kunagiste õpilaste hulka kuuluvad Nele Suisalu, Karmen Ong, Madli Teller, Kati Grauberg-Longhurst, Maarja Pärn, Helena Krinal jt.

Stipendiumi annab välja Eesti Tantsuhariduse Liit ning rahastab Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!