GLEN kutsub noori vabatahtlikeks arengumaadesse

18. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

GLEN Eesti programm saadab 2014. aastal kolmeks kuuks laia maailma kümme vabatahtlikku, kes osalevad arengukoostöö projektides Indias, Birmas ning Aafrika ja Kesk-Aasia riikides, teatas  MTÜ Arengukoostöö Ümarlaud.

MTÜ juhi Piret Hirve sõnul on projektil kaks eesmärki: „Esiteks osaleb noor kohalikus projektis, toob kasu sealsele kogukonnale ja saab ise hindamatu kogemuse. Teiseks aitavad kodumaale tagasi tulnud noored tõsta Eesti inimeste teadlikkust arenguprobleemide keerukusest.”

2014. aasta on eriline, kuna Eestist läheb arengumaadesse kõige suurem arv GLEN-i vabtatahtlikke.

Kandideerida saab kümnesse projekti:

1. Aserbaidžaan – poliitikate arengu uurimine

2. Tadžikistan – turismi arendamine

3. Kõrgõzstan – noorsootöö maapiirkondades

4. Birma/Myanmar – kogukondlik haridus noortele

5. Malawi – naisettevõtluse arendamine

6. Kamerun – keskkonnaklubid Buea lastekodudes

7. Etioopia – naisettevõtluse arendamine

8. Kamerun – kohalike algatuste sidumine

9. India – noorte tööhõive edendamine

10. Keenia – HIV/AIDS ennetustöö

Projektidesse kandideerimine on avatud kõigile 21–30-aastastele maailmaharidusest huvituvatele noortele, kes räägivad inglise keelt. Osade projektide puhul on oluline ka vene keele oskus. Arengukoostöö Ümarlaud ootab avaldusi 22. jaanuarini 2014.

GLEN Eesti on osa üleeuroopalisest GLEN-võrgustikust. Projekti eesmärk on tõsta noorte teadlikkust arenguprobleemidest vaesemates riikides ning toetada noorte aktiivset osalemist säästliku ja solidaarse mõtteviisi edendamisel. Maailmahariduslik koolitus- ja praktikaprogramm hõlmab ettevalmistuskoolitust, kolmekuulist tööd mõnes Aafrika, Aasia või Ida-Euroopa riigis ning teavitustööd ja maailmahariduse edendamist kodumaal.

Projekti koordineerib Eestis Arengukoostöö Ümarlaud.

Lisainfot leiab aadressilt www.terveilm.ee/glen/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!