Ida-Virumaa kutseõppurite välispraktika

6. dets. 2013 Helju Virunurm Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse arendustalituse juhataja - Kommenteeri artiklit

2. detsembril toimus Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses (IVKHK) Jõhvis rahvusvahelise õpilasrände koostööprojekti lõpuseminar, kus IVKHK ehitus- ja kokaerialade õpilased tutvustasid oma sügisel toimunud praktikareise Leedusse Vilniusse ja Saksamaale Schwerini. Välispraktikale eelnes õpilaste kutsealane ja psühholoogiline ettevalmistus. Saksamaale sõitnud koka eriala õpilased läbisid enne praktikat ka saksa ja Leetu sõitvad õpilased inglise keele lühikursuse.

Ehitusviimistlejate ja -puuseppade praktika toimus Vilniuse ehitajate koolituskeskuses ja ehituserialade õpilastele oli see esimene õpirändeprojekt. Kokaeriala õpilased töötasid kahes Schwerini restoranis, kolmes linnasööklas ja Europa hotelli restoranis. Õpilased pidasid praktika ajal ka blogi: http://ivkhpracticeinschwerin.blogspot.com.

Leonardo da Vinci programm, millega IVKHK noored välispraktikal käisid, on Euroopa Liidu elukestva õppe programmi allprogramm, mis on suunatud kutsehariduse ja -koolituse edendamisele Euroopas. Programm on pakkunud rahvusvahelise koostöö võimalusi kutsehariduse vallas alates 1995. aastast, Eestis alates 1998. aastast Archimedese sihtasutuse kaudu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!