Millest kirjutab 20. detsembri Õpetajate Leht?

19. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Vabariik ja Eesti Vabrik

Eesti Vabariik peaks olema enamat kui Eesti Vabrik ja selle omanikud, kirjutab Rein Taagepera.

Sündmusterohke haridusaasta

Ülevaade lõppevast aastast hariduselus, mis algas õpetajakoolituse reformi kavaga ja lõppes teatega, et oktoobris tõusis õpetaja keskmine palk üle 1000 euro.

E-õpe on tulnud, et jääda

Euroopa Liit kavatseb lähiaastail suurendada e-õppe mahtu kümneid kordi. Eesti on e-õppe kasutamise poolest Euroopa tipus. Milliseid võimalusi edasi minna meil veel on? Vastab haridusminister Jaak Aaviksoo.

Ole huvitav, aga mitte liiga

„Suur oskus on leida oma tegemistes parajuse määr, tasakaalupunkt,” kirjutab Mare Rossmann. „Õpetaja peab olema huvitav, aga mitte liiga huvitav.”

Turutõrkest tulevikuliselt

Karl Martin Sinijärv kirjutab kultuuriajakirjandusest: „Argimeediast erinevalt kannavad kultuuriajakirjade tekstid end ja lugejat kauem kaasas. Mida ei jõua lugeda täna, võib lugeda tuleva kuu või tosina aasta pärast.”

Oviiride perepühad

Poliitikast lahkuv Siiri Oviir ja riigikontrolöri ameti jätnud Mihkel Oviir räägivad jõuludest kui perepühast, mida nad tähistavad Läänemaal oma maamajas koos laste ja lastelastega.

Õpetajate õpetaja

15. detsembril tähistas 85. sünnipäeva sadade õpetajate õpetaja Inge Unt, kes ei unustanud juubeliintervjuuski oma lemmikteemat: lapse andekust ja loovust.

Ega ole salanud Tema nime

Üliõpilane Eenok Haamer pidas 6. oktoobril 1963 Mustvee luteri kirikus esimese jumalateenistuse. Alustas ta nii siis kui ka kui tänavu, täpselt 50 aastat hiljem, jutlust ühest ja samast kantslist ühe ja sama salmiga: „Vaata, ma olen seadnud su ette avatud ukse ja ükski ei suuda seda sulgeda; sest sul on pisut rammu, ja sa oled pidanud mu sõna ega ole salanud mu nime!”.

Kuidas teha teadlasest superstaar?

Tartu ülikooli loodusteaduskonna õppeprodekaan ja noorte kosmoseklubi Estronaudid juhendaja Mart Noorma kirjutab, et teadlased ja insenerid võiksid juhendada õpilaste teadus- ja tehnikaringe vabatahtlikena.

Veerand sajandit Tallinna poistekoori

Tallinna poistekoori kunstiline juht ja peadirigent Lydia Rahula ütleb, et teist nii pingelist aastat kui tänavune, koori 25. juubeli aasta, ei ole tal ammu olnud.

Lapsed, kes elavad kirikus

Tallinna Peeteli kiriku sotsiaalkeskuses leiab ka jõulude ajal peavarju kaheksa last. Miks ja kuidas nad seal elavad?

Mida loevad õpetajad?

Lõppeval aastal ilmunud raamatuid meenutavad ja lugemissoovitusi jagavad õpetajad, õppejõud ja Haapsalu lasteraamatukoguhoidja Krista Kumberg.

Mida toovad jõuluvanad õpetajatele?

„Ootamatult on jälle saabumas jõulud ja kena oleks teha kingitused meie klassijuhatajatele. On tulnud ettepanek panna kokku väikesed eestimaised gurmeekorvid. Võib-olla on kellelgi aga mõni parem idee? Andke kindlasti teada täna-homme. Ilusat jõuluaega!” Selliseid e-kirju saadab või saab enne jõule iga koolilapse vanem. Millised on siis õpetajate lemmikkingitused ning kas kinkimise komme on vaid eestlastele omane?

Lehe vahel on infomaterjal õpetajate töösuhete, töölepinguliste õiguste ja kohustuste kohta.

Järgmine Õpetajate Leht ilmub 17. jaanuaril.

Häid pühi!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!