Noore looduskaitsja auhinna pälvis Aveliina Helm

10. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

SA Eestimaa Looduse Fondi (ELF) välja antava 2013. aasta noore looduskaitsja auhinna sai tänavu Tartu ülikooli ökoloogia- ja maateaduste instituudi tudeng Aveliina Helm, kes paistis silma järjepideva tegevuse ja selgitustööga Eesti loopealsete ja teiste pärandkoosluste osas.

Aveliina Helm on panustanud edukalt nii läbi rahvusvahelise teadustöö kui praktiliste nõuannetega looduskaitse osas. Tema sulest on lisaks teadusartiklitele ilmunud populaarteaduslikke artikleid, samuti on Helm pidanud avalikke ettekandeid ja loenguid. Helm on loopealsete taastamist planeeriva ekspertkomisjoni liige ning koostanud loopealsete hoolduskavasid ja -juhendeid.

Auhinnale, millega kaasneb 700-eurone stipendium, esitati kaheksa kandidaati. Otsuse tegi ELF-i kokku kutsutud žürii, kuhu kuulusid Aleksei ja Kaja Lotman, Tiit Randla, Lauri Lutsar ja Renno Nellis. Auhinda toetab Estonian Nature Tours.

ELF annab auhinda välja alates 2005. aastast. Seni on auhinna pälvinud Asko Lõhmus, Peep Mardiste, Marek Sammul, Tarvo Valker, Murel Merivee, Ulvar Käärt, Indrek Tammekänd ja Renno Nellis.

Auhind anti üle 7. detsembril Tartus toimunud ELF-i vabatahtlike tänuüritusel. Ühtekokku osales ELF-i looduskaitsetalgutel tänavu üle tuhande talgulise ning Teeme Ära talgupäeval lõi kaasa 40 098 inimest.

Lisainfot leiab ELF-i kodulehelt www.elfond.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!