Oodatakse 2013. aasta keeleteo kandidaate

30. dets. 2013 - Oodatakse 2013. aasta keeleteo kandidaate kommenteerimine on välja lülitatud

Haridus- ja teadusministeerium otsib 2013. aasta parimat keeletegu ja selle tegijat. Kandidaate oodatakse 22. jaanuarini, teatas ministeeriumi pressitalitus.

Keeleteo auhinnaga tunnustatakse sellel aastal eesti keelele suurimat kasu ja üldist avalikku toetust toonud ning rohket tähelepanu pälvinud tegu ja selle tegijat või tegijaid. Parimad keeleteod peaksid tõstma eesti keele tuntust ja mainet, väärtustama eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustama eesti keele kasutamist ja staatuse kindlustamist ning edendama eesti keele talletamist ja uurimist.

Esitada võib keeletegusid, mis tehti kas täielikult möödunud aastal või mis viidi möödunud aastal lõpule. Tegijateks võivad olla nii üksikisikud, töörühmad, ühendused kui ka asutused. Esitada saavad üksikisikud, ühendused ja asutused.

Keeletegu 2013 kuulutatakse välja emakeelepäeval, 14. märtsil 2014 Saaremaa Ühisgümnaasiumis.

Lisainfot leiab haridus- ja teadusministeeriumi  ning Emakeele Seltsi kodulehelt.

Ettepanekuid võib saata e-postiaadressile keeletegu@hm.ee.