ÕS sai valmis!

13. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeva hommikul jõudis Õpetajate Lehe toimetusse trükisoe „Eesti õigekeelsussõnastik 2013”, millest on juttu olnud juba aasta algusest saati. Rääkisime ja kirjutasime sellest pikemalt 15. märtsi lehes, kus ilmus intervjuu ÕS-i toimetaja Maire Raadikuga.

Hiljutisel keeleseminaril nimetas Raadik uue ÕS-i ühe peamise muudatusena 2000 uut sõna. Samas on välja jäetud peaaegu sama palju aegunud keelendeid, nii et sõnade üldarv on laias laastus sama mis eelmises, 2006. aasta ÕS-is.

Õigekeelsussõnastikke on Eestis ilmunud saja aasta vältel, alates 1999. aastast on ÕS ilmunud iga seitsme aasta tagant. ÕS on suunav sõnaraamat, soovituslik eesti kirjakeele normi alus.

Uue ÕS-i veebiversiooni leiab peagi aadressilt http://www.eki.ee/dict/qs.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!