Põlva lasteaias Lepatriinu küpsetatakse piparkooke

9. dets. 2013 Svetlana Roht Põlva lasteaia Lepatriinu vanemõpetaja - Kommenteeri artiklit

Põlva lasteaias Lepatriinu on saanud kenaks tavaks igal aastal detsembris teha ise piparkooke. Tegu on lasteaia ühe pikema-ajalise traditsiooniga. Kroonikapiltidelt on näha, et lapsed on küpsiseid teinud juba 1961. aastal.

Sel aastal alustasid piparkoogi-rallit köögi kokad Silvi, Valve ja Anni, kes degusteerimiseks maja töötajate koosolekule suure kandikutäie omavalmistatud taignast küpsetatud ja kaunistatud präänikuid saatsid.

Detsembrikuu teisel nädalal said kõik Lepatriinu kümne rühma lapsed osa koostegemise rõõmust. Vanemate laste rühmades tegid lapsed põgusa juhendamise teel juba paljutki isepäi, sest eelnevatel aastatel saadud kondiitrikogemused on kulunud marjaks ära. Sõimerühmades toimetasid pisi-triinud täiskasvanute abil. Enne taigna rullimist, piparkookide vormidega vajutamist ja pannile asetamist lipsas nii mõnigi kokkade omavalmistatud vürtsise maiuse taignatükk lastele suhu. Kõik piparkoogid said lasteaia köögis küpsetatud. Jahtunud küpsiseid asuti igas rühmas glasuuriga kaunistama – need maitsesid hiljem eriti hästi!

Küpsetamise algtõed said lastele selgeks. Lisaks sai kätt harjutatud värvilise vaabaga maalides. Kogu Lepatriinu lasteaeda täitnud piparkookide aroom meelitab kindlasti kohale lahkeid päkapikke. Jõulude-eelsel nädalavahetusel oodatakse Põlva lasteaias Lepatriinu külla jõulumeest.

4-aastased Oranžitriinud askeldamas.

4-aastased Oranžitriinud askeldamas 2013. aastal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!