Põlvasse tuleb riigigümnaasium aastaks 2016

30. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

Möödunud reedel kirjutasid haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ning Põlva vallavanem Georg Pelisaar Põlvas alla kokkuleppele, mille kohaselt alustab hiljemalt 1. septembril 2016 tegevust Põlva riigigümnaasium , teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

Kokkulepe lähtub Põlva valla koolivõrgu ümberkorraldamise kavast ning riigi ja valla soovist tagada Põlva valla ja maakonna õpilastele kaasaegne õpikeskkond valikuterohke gümnaasiumihariduse omandamiseks. Sarnase lepingu sõlmis haridus- ja teadusminister kuu aega tagasi Valga linnapeaga.

Riigigümnaasiumile uue maja ehitamiseks plaanitakse toetust küsida Euroopa Liidu struktuurifondidest, ministeerium võtab enda kanda projekteerimiskulud.

Riik on algatanud koolivõrgu korrastamise igas maakonnas tugeva ja valikuterohke üldkeskhariduse kindlustamiseks ning suuremate linnade gümnaasiumidesse noorte väljavoolu tõkestamiseks. Koostöös omavalitsustega luuakse aastaks 2020 igase maakonda vähemalt üks ministeeriumi hallatav riigigümnaasium, kus õpilased saavad leida endale edasise haridusteega seotud huvi- ja võimetekohase õppevaldkonna ning valida mitme õppesuuna ja valikainete vahel. Riigigümnaasiumide õpetajad on head ja asjatundlikud ning gümnaasiumihoone on nüüdisaegne ja õppetegevusele sobiv.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!