Rahvusvaheline loodusteaduste olümpiaad oli Eesti noortele edukas

17. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

3.12. detsembril toimus Indias Punes 10. rahvusvaheline loodusteaduste olümpiaad, kus võistlesid õpilased 38 riigist. Eestit esindasid Airon Johannes Oravas, Carel Kuusk ja Kaarel Hänni Tallinna prantsuse lütseumist; Oliver Paberits ja Taavet Kalda Gustav Adolfi gümnaasiumist ning Paul Kerner Tallinna Tõnismäe reaalkoolist. Eesti võistkonna tulemused olid viimaste aastate parimad – koju toodi üks hõbe- ja viis pronksmedalit, teatas Tartu ülikooli pressiesindaja.

Võistlus koosnes kolmest voorust, millest kahes lahendati teoreetilisi ülesandeid individuaalselt ja kolmandas viidi läbi eksperiment ning analüüsiti selle tulemusi kahe kolmeliikmelise võistkonnana. Ülesanded hõlmasid füüsikat, keemiat ja bioloogiat. Parimaid tulemusi said olümpiaadil Taiwani õpilased.

Eesti võistkonnast tuli Kaarel Hänni koju hõbemedaliga, kõik ülejäänud võistkonda kuulunud õpilased pronksmedalitega. Kolmel pronksmedalistil jäi õige napilt puudu hõbemedalist. Õpilastega olid mentoritena kaasas Rudolf Bichele, Jörgen Metsik ja Mihkel Pajusalu.

Olümpiaadil osalenud õpilastele korraldati ekskursioon ühe maailma suurima raadioteleskoobi GMRT (Giant Meterwave Radio Telescope) juurde, samuti külastati kohalikke kindlusi, kus tutvustati ka India võitluskunste.

Eesti õpilaste osalemist rahvusvahelistel olümpiaadidel koordineerib Tartu ülikooli teaduskool ning toetab haridus- ja teadusministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!