Sikupilli keskkoolis peeti Urmas Alenderi 60. sünniaastapäeva

5. dets. 2013 Heido Selmet Tallinna Sikupilli keskkooli kauaaegne õpetaja - Kommenteeri artiklit

Õpilaste muusikaline arendamine kooli vilistlase Urmas Alenderi eeskujul ja lauluvõistluse vormis on Sikupilli keskkoolis kestnud juba viis aastat. Proloogiks oli 2009. aastal konverents, kus kuulati vastavat muusikat ja õpilased kandsid ette uurimistöid Urmas Alenderist ja tema loomingust.

Sel aastal toimus lauluvõistlus kahes jaos: koolivoor 14. novembril, kus oma oskusi näitasid Sikupilli keskkooli õpilased ja 21. novembril, mil toimus juba Rapla, Harjumaa ning Tallinna koolinoorte võistulaulmine.

Registreerunute arv – 14 võistlustulle astujat – oli just parasjagu selleks, et pidada võistlus ühe päevaga. Iga osavõtja pidi esitama ühe laulu Urmas Alenderi loomingust ja teise laulu oma vabal valikul. Valiku eesmärk oli end parimast küljest tutvustada, sest žürii oli väga esinduslik: Yoko Alender (Urmas Alenderi tütar), Heini Vaikmaa (muusik ja helilooja), Piret Hallik (Sikupilli keskkooli õpetaja, muusik ja laulude autor), Valdo Randpere (kooli vilistlane, poliitik, laulude autor ja esitaja), Raivo Sersant (muusikaärimees ja muusik) ning Roberta Mark (eelmise aasta laulukonkursi võitja).

Žürii üldine arvamus konkursi lõppedes oli osalejatele igati rõõmustav – tase oli senisest kõrgem! Lisaks peapreemiale jagati välja neli eripreemiat ja publikupreemia.

  • Eripreemia „väljapaistva ja tervikliku esituse eest” sai Paula Katriina Uusnäkki Tallinna inglise kolledžist, juhendajaks Margot Peterson.
  • Eripreemia „omanäolise esituse eest” läks Linda-Riin Võerasele Gustav Adolfi gümnaasiumist, juhendajaks Merle Ilus.
  • Eripreemia „südamliku ja professionaalse” esituse eest määrati žürii otsusega Madli Ainsalule Tabasalu muusikakoolist, juhendajaks Marju Metssalu.
  • Eripreemia „lavastusliku esituse eest” otsustati anda Anne-Mary Lällile Tallinna tehnikagümnaasiumist, juhendajaks Elina Kaasik.

Eripreemiate osas, nagu ikka, esines eriarvamusi, kuid täiesti üksmeelne oli publik ja žürii publikupreemia ja peapreemia saatuse otsustamisel – võitjaks valiti Jüri Pootsmann Rapla ühisgümnaasiumist, teda juhendas Monica Arme. Õnnitlused!

Osalejate sõnutsi oli seekordne konkursikorraldus selline, mis väärib sügavat lugupidamist ja ohtrasõnalist kiitmist. Sellise suurepärase pärastlõuna kinkijaks oli Sikupilli keskkooli huvijuht ja laulmisõpetaja Õnneleid Mardim oma mees- (nais)konnaga.

Konkurssi toetasid Tallinna haridusamet, Lasnamäe linnaosavalitsus, Is Music Team, Raadio Elmar, Tallinna Sikupilli keskkool ja MTÜ Sikupilli Keskkool. Suur korraldajatepoolne tänu kuulub just neile. Suurim tänu loomulikult ka kõigile konkursil osalejatele ja nende juhendajatele, ilma kelleta ettevõtmist toimunud ei oleks.

Konkursifilmi on võimalik vaadata kooli kodulehelt http://sikupilli.edu.ee/, lingi „kooli videod” alt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!