Tartu Tamme gümnasistid saavad uuel aastal 3D printeri

30. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tartu Tamme gümnaasiumi tehnoloogiaosa õpilastele toob uus aasta juba esimestel nädalatel 3D printeri, mida saavad kasutada nii õpetajad kui ka õpilased.

3D printerit ei ole mitte igas koolis. „Oleme oma 3D printeriga praktiliselt esimesed vabariigi gümnaasiumite reas,“ ütles Tartu Tamme gümnaasiumi direktor Vallo Reimaa.

Kooli ajalooõpetaja Tiiu Laane sõnul on Tamme gümnaasiumi õpilastel suur huvi tehnoloogia vastu ning ka tubli füüsikaõpetaja, kes seda arendada aitab.

Nii otsustas kooli juhtkond teha kooliperele säärase kingituse. Valdavalt finantseeriti uhket printerit kooli nutikalt planeeritud eelarvest, aga toetust saadi ka mitmest heategevusüritusest, milles ka õpilased ise kaasa lõid.

“Eks see printer on mõeldud valdavalt tehnoloogia suuna õpilastele, aga muidugi ka teistele, kes selle vastu huvi tunnevad,” ütles Laane. Printeriga kaasneb ka hulk robootikaalast lisavarustust, mis võimaldab õpilastel edukalt osaleda temaatilistel konkurssidel.

Hiljuti saavutasid Tamme gümnaasiumi õpilased riiklikul õpilasleiutajate konkursil II koha tööga „Liigutatava põhjaga ostukäru“ (10.klassi õpilased Pille-Mari Eit ja Evelin Mühlberg ) ning III koha tööga „ Telefoni kinni hoidev sõrmus“ (11.klassi õpilane Helene Puusep). Hinnatud tööde juhendajaks oli õpetaja Tanel Liira.

Lisaks toob uus aasta Tamme gümnaasiumi algklasside õpilastele mudellennu ringi, kus mudelite loomisel läheb samuti tarvis uue 3D printeri abi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!