Valitsus kinnitas õpetajate miinimumpalga tõusu 800 euroni

19. dets. 2013 - 2 Kommentaari

Valitsus kinnistas tänasel istungil üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammäärade määruse ja selle kohaselt tõuseb õpetaja miinimumpalk järgmisel aastal 800 euroni. Alammäär on õpetaja töötasu riiklik garantii, millest vähem ei tohi täiskohaga töötavale õpetajale maksta, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

Tänavu on õpetaja miinimumpalk 715 eurot ning aasta varem 644 eurot. Tegelikku palgatoetust saavad omavalitsused järgmisel aastal õpetaja iga ametikoha kohta vähemalt 960 eurot ehk keskmiselt 20% rohkem kui on õpetajate miinimumpalk, seisab teates.


2 arvamust teemale “Valitsus kinnitas õpetajate miinimumpalga tõusu 800 euroni”

 1. ka õpetaja ütleb:

  Just 800 ja ei rohkem ! Meile öeldi infotunnis, et järgmise aasta miinimum on 800 eurot ja klassijuhataja tasu kaob ära (seda võib nt asendada sellega, et klassijuhataja annab 800 euro eest 3 kontakttundi nädalas vähem!).
  Lihtne matemaatiline arvestus näitab, et:
  2013 oli min 715 + 72 klassijuhatamine = 787 eurot
  2014 tuleb min 800
  PALGATÕUS 13 eurot !!!
  MA OLEN TÕESTI ÕNNELIK 🙂

  Ps: Sai esitatud küsimus, et: “Aga iga õpetaja kohta on miinimum + 20%, kuidas seda 20% siis jagatakse?
  Vastust ei tulnud ja jätkati koosolekut sujuvalt muude teemadega.

  ………………………………………………………..

  sõnu lihtsalt ei ole, järelikult olen ise …. , et edasi teenin!!!

  Aga lapsed on lihtsalt nii nunnud 🙂

 2. Ülle ütleb:

  Ja ikkagi on mõiste ” täiskohaga töötav õpetaja ” väga suhteline.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!