Artur Adsoni 125. sünniaastapäeva peetakse luulehommikuga

31. jaan. 2014 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 3. veebruaril kell 12 peetakse Nõmmel Artur Adsoni kodus tema 125. sünniaastapäevale pühendatud murdeluule hommikut.

Lauri Sommeri etteaste järel esitletakse seal Adsoni luule värsket koondkogumikku „Varjuliste puie all”, mille on koostanud kirjandusteadlane Õnne Kepp. Kogumikku illustreerivad Adsoni enda joonistused, millest avatakse juubelihommikul majamuuseumis ka Maarja Unduski kujundatud näitus. Artur Adson ja Marie Under elasid Nõmmel aadressil Väikese Illimari 12 aastatel 1933–1944. Praegu asub majas Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse muuseumiosakond.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!