Balletikool avas huvilistele uksed

17. jaan. 2014 Raivo Juurak - Kommenteeri artiklit

10. jaanuaril kutsus balletikool ajakirjanikke ja teisi huvilisi oma maja ning tegevusega tutvuma. Külalised said heita pilgu õpetajate tuppa, koolisööklasse, klassiruumidesse ja tantsusaalis näitasid balletikooli lapsed ligi tund aega kestnud etteastetega, mida nad juba oskavad. Esitati nii klassikalist balletti kui ka karaktertantse, džäss- ja moderntantsu. Etteasteid kommenteeris kooli direktor Kaie Kõrb. Pärast seda said soovijad rääkida rahvusballeti juhi Toomas Eduri, balletilegendi ja balletikooli õpetaja Tiiu Randviiru, õppealajuhataja Liina-Liis Liiv-Toome ja teistega.

Ei puudunud ka humoorikad momendid. Kuna sport kuulub kultuuriministeeriumi valdkonda, siis oleks aeg kohandada sportlastele antavaid toetusi ja soodustusi ka balletitantsijatele, märkis Toomas Edur. Kuid teised aasisid vastu: tantsijad ei kasuta ju dopingut! Kaie Kõrb aga oli mures balletikooli uue maja pärast. „See on meil nagu nõel südames,” ütles ta. Probleem on selles, et Pärnu maanteele kavandatava uue koolimaja projekti on tublisti kärbitud, saale ära lõigatud, õpilaskodu kohti vähendatud. Nii on hakanud balletikooli rahvale tunduma, et olemasolev hoone Toom-Kooli tänaval võib olla uuest parem.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!