Eesti võistkond sõidab esmakordselt robotite jalgpalli MM-ile

7. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

2014. aasta juulis toimuvad Brasiilias jalgpalli maailmameistrivõistlused robotitele. Esmakordselt ajaloos sõidab võistlusele ka Eesti koondis humanoidrobotite jalgpallis, teatas Tartu ülikooli robotiklubi president.

„Ma usun, et võimalus osaleda robotite jalgpalli MM-il avab Eestis paljudele inimestele uksi, et täiendada teadmisi robootika vallas,” ütleb Eesti koondise robotite meeskonna peatreener Siim Schults.

Eestit esindab meeskond „Philosopher”, mis sai alguse Tartu ülikooli robotiklubist. Meeskonna visiooniks on võimaldada inimestel tegelemist edasijõudnud tasemel robootika probleemidega. Järgmise kuue kuuga peavad inimtreenerid viiest robotist koosneva kollektiivi välja õpetama koostööd tegema ja vastaseid jalgpallis alistama.

Robotite jalgpalli MM-võistlusi on korraldatud alates 1997. aastast. Kui esimesel korral võistles 38 meeskonda 11 riigist, siis 2013. aastal koondas üritus Hollandisse 410 meeskonda 45 riigist.

Korraldajad toovad ürituse eesmärgina välja robootika ja tehisintellekti arendamise valdkonna. RoboCup on avaldanud soovi võita sajandi keskel humanoidrobotite meeskonnaga inimkonna maailmameistreid FIFA ametlike reeglitega jalgpallimängus.

penaltiseeria Robotexil


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!