Kloostri Aidas saab kuulda „Jumalikku komöödiat”

31. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Täna õhtul kell 20 algab Kloostri Aidas Dante Alighieri (1265–1321) eepilise poeemi „Jumalik komöödia” esimese osa, 33 laulust koosneva „Põrgu” ettelugemine.

Esitavad Theatrumi näitlejad, kommenteerivad Tallinna ülikooli professorid Ülar Ploom, Marek Tamm ja Itaalia suursaadik Marco Clemente. TLÜ kirjastuse ja Theatrumi koostöös toimuv sündmus leiab aset kolmes osas: 31. jaanuaril, 15. veebruaril ja 7. märtsil kell 20. Igal kuulamisõhtul loetakse ette 11 laulu. Kuulamisõhtud on tasulised.

Dante „Jumalik komöödia” on allegooria hinge teekonnast Jumala juurde, kujutades minategelase rännakut Põrgusse, Purgatooriumi ja Paradiisi 1300. aasta ülestõusmisnädalal. Korraldajate sõnul on raamatut ka ilma ajaloolisse ja poliitilisse tausta ning hiliskeskaja mõttemaailma süvenemata võimalik nautida kui suurepärast kunsti­teost, mille autor hiilgab rikkaliku kujutlusvõime ja oivalise vormitajuga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!