Koolitund teletornis

31. jaan. 2014 Tallinna teletorn - Kommenteeri artiklit

Tallinna teletorn, Eesti üks unikaalsemaid ehitisi, avati taas 2012. aastal. Renoveeritud teletorn pakub külastajatele futuristlikku näitust Eesti tippudest. Külastajal on võimalus teha videotervitus telestuudios, vaadata Eesti esimest 3D-mängufilmi ning tutvuda Eesti ja Tallinna teletorni ajalooga.

20% uuenenud teletorni külastajatest moodustavad lapsed, kes on jõudnud siia nii peredega kui organiseeritud gruppidena koolidest, lasteaedadest. Lisaks meelelahutuslikule külaskäigule pakume koolidele õppekavasse sobivaid haridusprogramme.

Teletorni haridusprogrammid

Juba teist aastat on valikus televisiooniprogramm, inseneriprogramm ja spordiprogramm. Neist populaarseimaks on kujunenud esimene, mille käigus lapsed saavad aimu televisioonitööstuse köögipoolest ning ka ise „eetrisse astuda”. Inseneriprogramm räägib kõrgehitiste ehitamise iseärasustest ning spordiprogramm sisaldab lisaks tervislike ja sportlike eluviiside propageerimisele ka tõelist füüsilist katsumust – jalutuskäiku teletorni treppidel.

Kuna teletornil on kanda ka tähtis missioon iseseisva Eesti ajaloo tutvustamisel, siis 2013. a sügiseks valmis koostöös Eesti ajalooõpetajatega gümnaasiumiastmele ja 9. klassile mõeldud programm „1991 august. Vabaduse kaitsel”. Tunnis kasutame teletorni ajaloo ekspositsiooni ning vaateekspositsioone. Teeme videomaterjali analüüsi, jagame õpilastele ülesanded ning programmi lõpetab rühmatöö koos aruteluringiga.

Uus on ka Tallinna ja selle lähiümbruse arengut tutvustav algklassidele ja põhikooliastmele mõeldud mänguline, rühmatööl põhinev ja otsimismängulise töölehega tund „Mida silm seletab”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!