Koolitunnid Tartu Mänguasja­muuseumis

31. jaan. 2014 Tartu mänguasjamuuseum - Kommenteeri artiklit

Tartu Mänguasjamuuseum pakub lasteaia- ja kooligruppidele nii harivaid kui ka meelelahutuslikke muuseumitunde. Programmist leiab teatri- ja filmiteemalisi ning mänguasja ajalugu tutvustavaid õpitubasid.

Meie kõige populaarsemad õpitoad on „Lauake, kata end!”, milles õpetatakse lasteaia- ja koolilastele mängu abil lauakatmise algtõdesid, ning „Kuidas teha varjuteatrit?”, milles valmistatakse ise kõigepealt varjuteatri nukud ning siis tehakse koos valmis ka üks tõeliselt vahva teatrietendus. Lastestuudio õpitubades õpitakse teatrinukke valmistama, animafilme tegema ning lastakse fantaasial vabalt lennata.

Kuni märtsi lõpuni saab muuseumis tellida eriprogrammi „Mängime ajalugu”, mis on seotud ajutise näitusega „Mängides läbi ajaloo”. Programmis selgitatakse loovalt ja lihtsalt, kuidas on mänguasjad läbi aastatuhandete arenenud – kuidas on puuoksakesest arenenud Barbie nukk ning kivikesest ralliauto.

Muuseumipedagoogidega suheldes saab iga õpetaja just enda klassi vanuse ja oskustega arvestades välja valida sobiva töötoa ning aja selle läbiviimiseks. Lastestuudio töötubade kohta saab infot triin.napa@teatrikodu.ee või tel 746 1064. Muuseumi töötubade kohta saab infot ave.viirma@mm.ee või tel 736 1554.

 Õpitoad lastestuudios

• Mis on teater?

• Nukuteatri tund

• Kuidas teha varjuteatrit?

• Teeme ise teatrietenduse

• Multikatund

Õpitoad mänguasjamuuseumis

• Mis on muuseum?

• Nutikad mänguasjad

• Pillitund

• Lauake, kata end!

Muuseumi juurde kuuluva Teatri Kodu saali saab kogu klassiga etendustele tulla, kuid lisaks etenduste vaatamisele saab samas majas asuvas teatrinukkude muuseumis ka ise teatrit teha ning soovi korral etendusega seotud töötoas osaleda.

Tartu Mänguasjamuuseum ja Teatri Kodu asuvad Tartu vanalinnas Lutsu tänaval.

Lisainfot leiab aadressilt www.mm.ee või telefonil 746 1777. Teatri Kodu info ja mängukava www.teatrikodu.ee, teatripiletite broneerimine teatrikodu@teatrikodu.ee või telefonil 746 1060.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!