Lumememmede aeg on käes!

17. jaan. 2014 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

Vana aasta viimasel hämaral kuul tuli trükikojast üks üleni valge raamat, kus ainult sajab ja sajab. Küllap on see neil tumedatel pühadel juba paljudele lohutust pakkunud, aga tundub, et õige aeg sellest raamatust rääkida on just sel nädalal – äratundmisrõõm saab ju tekkida alles nüüd.

See on lugu ühest väikesest lumememmelapsest nimega Trips, kel kogemata sattunud südame kanti tilluke sinilill. Lisaks murele, kuidas väikest rohelist kevadekuulutajat üle talve säilitada, ilma et temaga midagi juhtuks, õnnestub lumememmepojukesel, kes ämbri asemel sai pähe hoopis mootorrattakiivri, päästa naabripere vara ning sattuda ajaleheveergudelegi. Lisaks selgub, et lumememmed pole sugugi nii vaiksed ja ühekordsed tegelased, nagu me arvanud oleme. Nende seas on igasuguseid tegelasi ning lisaks suvitavad lumememmed soojal maal, kuhu nad lendavad kevadel pilvede kujul.

Et lumelapse muremõtted, rõõmuread ja seikluslood on kirja pannud meie lastekirjanduse kuldvara Leelo Tungal, ei tule hetkekski kahelda ka jutustuse muhedas ja soojas stiilis, mille keel on mõistagi rikas ja arendav. Ja unustada siinkohal Ülle Meistri samaväärselt tuntud ja armastatud pildid oleks kindlasti patt.

Tõsi, sula tuleb küll veel pisut oodata, aga kuniks õues liiga külm, saabki kasutada aega lugemiseks. Kui kohe lugema hakata, on selleks ajaks, kui lumememmesid vormida annab, küllap ka see raamat läbi ning õuemängudeks hulk ideid või üks rollimäng juures.

Olge siis lumememmede südamepalle tehes ettevaatlikud!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!