Millest kirjutab 17. jaanuari Õpetajate Leht?

16. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Kool huvitavaks – alustame nüüd ja kohe

3. jaanuaril arutas Huvitava Kooli mõttekoda oma eesmärke aastani 2020. Arutelul osalesid Huvitava Kooli ideevõistluse esseede autorid, õpetajad, koolijuhid, õppejõud, koolipidajate esindajad ja teiste eluvaldkondade inimesed.

Õigus kasutada sõnu ja käsi

Lastekaitse liidu president Loone Ots kirjutab, et lastekaitse liit on Eestis juba veerandsada aastat seisnud lapse õiguste eest, kuid lisaks õigustele peab laps teadma ka oma kohustusi.

Lapsevanemad kooli

„Kesk-Euroopas osalevad vanemad palju rohkem igapäevases koolielus kui Eestis. Kooli ümber elab ja toimetab pidevalt lapsevanemate kogukond,” kirjutab Huvitava Kooli mõttekoja liige Kersti Kaljulaid.

Mure looduse ja tehnika huvihariduse pärast

Tehnikahuvihariduse ringe-klubisid on Eesti koolide juures väga vähe. Tallinna ülikooli klassiõpetajate lõpukursus tegi sel aastal seminaritööna ülevaate kümnes maakonnas pakutavast huvitegevusest, et selgitada välja, kuidas on I−II kooliastme õpilastel võimalik harrastada loodusteaduse ja tehnikaga seotud tegevusi.

Muusikaõpetus võiks täiega rokkida

Tõnn Sarve arvates peaks igasugune õppimine algama tuttavast ja lähedasest ning kulgema vähem tuttava ning kaugema mõistmise suunas.

Tulevikuimpeeriume loovad andekad

Maailma tuntuima talentide arengukeskuse, John Hopkinsi ülikooli andekate noorte keskuse vilistlaste seas on nii Facebooki looja Mark Zuckerberg kui ka laulja Lady Gaga, rääkis keskuse nõunik Julian Jones TÜ teaduskooli 9. jaanuaril toimunud konverentsil „Talendid tuleviku teenistuses”.

Tallinna balletikool muutuste teel

Balletikoolis on toimumas palju muutusi, räägib legendaarne baleriin ja tantsuõpetaja Tiiu Randviir. Eelkõige on balletikool nüüd senisest avatum, püütakse võimalikult palju osaleda väljaspool kooli toimuvatel esinemistel ja konkurssidel, väga hea on koostöö Estonia ja Vanemuise teatriga.

Segregatsioonilt kaasavale haridusele

Kui Soomes on HEV-lapsi hinnanguliselt seitse protsenti ja meil 18%, siis siin on käärid kas määratluses, meie õppekavades või ootustes, mis on palju suuremad kui Soomes.

Eesti ja Afganistani hariduskoostöö

Kui ameeriklased ja jaapanlased ehitavad Afganistani ülikoolile uusi hooneid, siis eestlased aitavad sel sõjast laastatud maal kõrghariduse taset tõsta, kirjutab Tallinna ülikooli teadur Mart Laanpere.

Kas tulekul on uus muusikaliteater?

24. jaanuaril esietendub Kaari ja Jaanika Sillamaa muusikal „Lumivalgeke”. Tuntud muinasloo on lavastanud Tallinna 32. keskkooli 11. teatriklassi õpilane Kaarel Orumägi. Ka näitetrupp ja lavastusmeeskond koosneb õpilastest ja üliõpilastest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!