Noored leiutajad kogunesid Tartusse talvekooli

2. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tänasest laupäevani peetakse Tartu kunstikoolis kuuendat korda noorte leiutajate talvekooli, kus 4.9. klassi õpilased mängivad oma ala asjatundjate käe all läbi leiutamise kõik etapid idee sünnist toote turundamiseni, teatas Eesti Teadusagentuuri pressiesindaja.

Kolmepäevasest talvekoolist saavad osa riikliku leiutajate konkursi parimad. Talvekooli keskseks teemaks on materjaliteadus ja suure meeskonnatöö käigus mõtlevad noored, kuidas muuta kooli interjööri nn tarkade materjalide abil mõnusamaks ja nutikamaks.

Oma teadmisi jagavad noortega teadlased, disainerid, insenerid, tootearendajad ja ettevõtjad. Näiteks materjalimaailma tutvustab talvekoolis osalejatele Tartu ülikooli füüsika instituudi professor Jaak Kikas ning oma kogemust tarkade kangastega jagab disainer Stella Kalkun.

Lisaks tutvutakse talvekooli käigus Ahhaa teaduskeskuse väljapanekuga „Ahhaa, meeltesegaduses!”.

Varasematel aastatel on noored loonud universaalhõljukeid, mis liiguksid nii maas kui vees, arendanud põnevaid abivahendeid kosmoses toimetulemiseks ning lahendanud Tartu linnaplaneerimise väljakutseid.

Leiutajate talvekooli korraldab SA Eesti Teadusagentuur ning toetavad haridus- ja teadusministeerium ning AHHAA teaduskeskus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!