President auhindab pärandialaseid uurimistöid

8. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsi ootab ajalooalaseid uurimistöid võistlusele „Pärand on pärandus”, mille kolm parimat nii põhikooli- kui ka gümnaasiumiastmes, saavad rahalise preemia Eesti Vabariigi presidendilt.

Lisaks on eriauhindu välja pannud kultuuriasutused ning omalaadse boonuse nii Tallinna kui ka Tartu ülikool, kus tunnustatud noortele uurijatele antakse võimalus astuda ülikooli eritingimustel.

Tänavuse teemaga seotult oodatakse töid, mis väärtustavad ja talletavad eestlaste kultuuripärandit. Uurimustöö ei pea olema seotud vaid ajaloo õppeainega, sest kultuuripärandi teema on aineteülene, kinnitavad võistluse koordinaatorid Karolina Antons ja Evelin Tiiter.

Uurimustöid oodatakse 1. aprilliks. Võitjad selguvad 2. mail Tartus.

Varasematel aastatel on võistlusel osalenud ligi 2000 õpilast ning valminud üle 1600 töö.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!