Selgusid õnnelikud onnijoonistajad

15. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti Rahva Muuseumisse laekus oktoobrist detsembrini kestnud joonistusvõistluse „Unistuste onn” käigus 452 kaastööd 43 koolist üle Eesti. Nüüd on teada ka võistluse võitjad, kes selgitati välja loosimise teel.

Võistlusel said osaleda 1.–6. klassi õpilased, kelle arusaam unistuste onnist on väga erinev: võistlusele laekus pilte pisikestest minimajadest kuni sõjamängude baasideni; onne oli nii puu otsas kui ka vee all; materjalidena pakuti välja nii metalli kui ka selliseid magusaid materjale nagu kommid, kirjeldasid võistluse korraldajad.

Muuseumi pressiesindaja teatel üllatas töödega tutvudes see, kuidas on kaasaja meedia- ja tarbimiskultuur jõudnud ka onnimängudesse või vähemasti unistustesse ideaalsest onnist – olulise sisustuselemendina esines sageli HD-televiisor ning kõige ägedamad arvutimängud.

Peamine on siiski see, et onn, olenemata kujust ja sisust, on koht, mis pakub lapsele võimalust täiskasvanute maailmast eralduda ja olla „oma kohas” kuningas.

Saabunud onnijoonistustest valitakse lähiajal välja need, mille põhjal ehitatakse maikuus avatavale näitusele valmis päris onnid.

30 võistlusel osalenud õpilast said priipääsme loomaaeda, kinno, teatrisse, seiklusparki või lumetuubisõidule. Lisaks saavad kaks klassi minna Lõunakeskuse liuväljale uisutama.

Võitjate nimed leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!