Suri kultuuriuurija Aili Aarelaid-Tart

9. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

9. jaanuaril suri mainekas Eesti kultuuriuurija, Tallinna ülikooli juhtivteadur ning nüüdiskultuuri uurimiskeskuse asutaja ja juht Aili Aarelaid-Tart (2. V 1947 – 9. I 2014), teatas Tallinna ülikooli pressitalitus.

2. mail 1947. aastal sündinud Aili Aarelaid-Tarti elutöö oli suunatud eesti kultuuri kandvate mehhanismide (seltsitegevusest kuni kultuuritraumadeni) otsinguile. Viimastel aastatel keskendus ta põlvkondlikele ilmingutele eesti kultuuris ning 2012. aastal ilmus tema eestvedamisel kogumik „Nullindate kultuur” kahes köites. Tema raamatutest omavad suuremat kaalu 2006. aastal ilmunud „Kultuuritrauma ja elulood” (Cultural Trauma and Life Stories), 1998. aastast pärinev „Ikka kultuurile mõeldes” ning 1990. aastal ilmunud „Rahva mälumustrid”.

Aili Aarelaid-Tart oli 1988. aasta legendaarse loomeliitude pleenumi ekspertide seas. 1991-1999 oli ta UNESCO Eesti Rahvuskomisjoni nõukogu liige. 2002. aastal pälvis ta oma tegevuse eest Valgetähe teeneteklassi medali.

Aili Aarelaid-Tarti ärasaatmine toimub reedel, 17. jaanuaril kell 14 Tallinna ülikooli aulas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!