Tallinna 21. koolis tuleb Hollandi-teemaline kunstinädal

6. jaan. 2014 - 1 Kommentaar

Tallinna 21. koolis toimub sel nädalal iga-aastane kunstinädal, mida korraldatakse juba  28. aastat. Tänavu on kunstinädal pühendatud Hollandile, teatas kooli direktori asetäitja Juta Hirv.

Teisipäeval kell 14 kooli aulas algaval pidulikul avamisel esinevad nii õpilased kui ka külalised. Avasõnavõtuga tervitab kooliperet Madalmaade Kuningriigi suursaadik Eestis T.E. hr. Jos Schellaars, aukülalisena viibib kohal Eesti Toidupanga tegevjuht hr Piet Boerefijn. Muusikalise tervituse toovad kuulajateni kooli ansamblid ja solistid. Järgneb raamatu „Minu Amsterdam” autori Margot Roose avaloeng, mille ajal valmib publiku silme all Tauno Kangro maalitud portree Rembrandti-stiilis.

Kunstinädalal saavad õpilased osaleda kunstiajaloolase Annely Randla juhitaval linnaekskursioonil „Arent Passeri jäljed Tallinnas”; õppida Hollandi rahvuslikku spordiala – uisutamist – treener Anna Levandi käe all, kaunistada lauanõusid, kohtuda Hollandi jalgpallimeeskonna „hirmu”; Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljeviga; vaadata elavaid pilte Hollandi ajaloost ning raamatunäitust ja mündikollektsiooni; osaleda kunstikonkursil; kohtuda noore Eesti kunstniku August Künnapuga, uurida ja avastada Eesti Kunstimuuseumis vanade meistrite loomingut, degusteerida Juustukuningate toodangut ja muud huvitavat.

Kunstinädala kulminatsiooniks on 10. jaanuaril kell 13 toimuv mälumäng ning kell 18 algav stiilipidu.

Ettevõtmist toetavad Madalmaade Kuningriigi Suursaatkond Tallinnas, Eesti Kunstnike Liit, Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Kunstimuuseum jpt.

Lisainfot leiab kooli veebilehelt: www.21k.ee.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Tallinna 21. koolis tuleb Hollandi-teemaline kunstinädal”

  1. […] 07.01.2014 – Tallinna 21. Koolis avati pidulikult Hollandi kunstinädal (22:07) (tallinnatv.eu) 06.01.2014 – Tallinna 21. koolis tuleb Hollandi-teemaline kunstinädal (opleht.ee) […]

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!