Tartu Raatuse kool alustab aastat uue kodulehega

7. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartu Raatuse kool alustab uut aastat uue koduleheküljega – raatuse.tartu.ee  -, mille autor on Tartu kõrgema kunstikooli meedia- ja reklaamikunsti tudeng Liis Todesk, kes pälvis 2013. aasta kevadel Eesti Reklaamiagentuuride Liidu väljaantava „Kuldmuna” loovkonkursil parima noore disaineri auhinna Suur Pesamuna.

„Tegemist on tõepoolest täiesti uue, mitte lihtsalt ümberdisainitud lehega, kus iga kivi selles majas tuli ükshaaval müüri laduda,” ütles kooli kodulehe tegemist vedanud arendusjuht Rene Leiner, kelle sõnul on kahju, kui koolid ei pööra tänapäevases keskkonnas, kus veebis liikumine on inimese jaoks sama loomulik kui mööda tänavaid kõndimine, piisavalt tähelepanu kodulehele kui kooli välisele kommunikatsioonikanalile.

Praegu Prantsusmaal, Nantes’is vahetusüliõpilasena õppiva Todeski käe all valmis uue lehe visuaalne disain ehk graafiline raamistik ja kujundus, samuti kodulehe päises nähtav kooli uus logo.

„Ühe kooli logo puhul on tähtis, et see näeks välja puhas, selge ja soliidne. Neid põhimõtteid üritasin ma ka redesign’i puhul silmas pidada. Jätsin kasutusele Kaarsilla, mis oli ka eelneval logol kesksel kohal. Seda sellepärast, et mitte logo drastiliselt muuta, vaid jätta alles enamik sümboolikast. Juurde lisasin lihtsatest joontest moodustuva raamatu/õpiku – hariduse aluse, millele kõik tugineb,” võttis Todesk oma töö kokku.

„Mina usaldan alati noori. Nad teevad oma asja hingega ning neis on säilinud piisav annus entusiasmi, mis aastatega kipub vahel tahaplaanile jääma. Ja tulemus on kahtlemata seda usaldust väärt,” lausus kooli direktor Toomas Kink.

Tartu Raatuse kooli uue kodulehe põhivärv on lillakaspunane, mis markeerib soliidsust ja inspireerivat keskkonda. Toetavateks värvideks on valge ja hele sinakashall. Pidevas muutumises kodulehel on ülevaatlikud alalehed ka vene, saksa ja inglise keeles,

Arendustööd ja programmeerimise tegi OÜ Inditel Meedia, eesotsas Oliver Leisalu ja Alari Lukk.

Kooli uue kodulehe valmimist toetas Tartu linnavalitsuse haridusosakond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!