Teeninduskool pani proovile noored kauplejad

15. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 14. jaanuaril peeti Tallinna teeninduskoolis kaubandusvaldkonna õpilaste koolisisest võistlust „Teko müügiproff 2014”, millel tunnistati parimateks Merili Luik, Mariliis Arm ja Alisa Aalbok.

Võistlus toimus kolmes osas: ostu-müügisituatsioon, tootetutvustus ja vahetusraha lugemine. Ostu-müügisituatsioonis hinnati eelkõige suhtlemisoskust, klienditeenindust, kaupade tundmist, arve täitmise korrektsust ja õigsust. Tootetutvustusel väljendusoskust, tootetundmist ja hinnasildi kujundamise oskust. Vahetusraha lugemisel oli kõige olulisem täpsus, ajas püsimine ja rahaloendi täitmise korrektsus.

Žüriisse kuulusid kaubandusettevõtete esindajad. Nende õpetussõnad õpilastele olid: ärge müüge üle ja kuulake klient alati lõpuni ‒ lõpuni kuulamine on müügitöös ülimalt oluline. Lisaks tõi žürii veel välja, et võistluse võitjad eristusid oma särava esituse poolest: hea teenindaja kuulab klienti, naeratus suul, ja teab, mida talle pakub.

Teeninduskooli kaubanduse erialade juhtivõpetaja Aive Antsoni sõnul läks selleaastane võistlus korda ja andis õpilastele hea kogemuse. „Oleme oma õpilastega väga rahul ja loodetavasti andis tänane võistlus neile väärtuslikke kogemusi uuteks väljakutseteks, olgu see siis ülevabariigilisel müüjate võistlusel või juba töökohal.“

Tallinna Teeninduskooli kaubanduserialade võistluse „Teko müügiproff 2014“ võitjad

Töökohapõhise õppe baasil õppijad:

  • I koht Merili Luik
  • II koht Merilin Sepp
  • III koht Hanna Seeder

Põhikooli baasil õppijad:

  • I koht Mariliis Arm
  • II koht Elisabeth Kalitventsev
  • III koht Kerttu Veskimeister

Gümnaasiumi baasil õppijad:

  • I koht Alisa Aalbok
  • II koht Kätlin Kleberg
  • III koht Aleksandra Larinova

Parimaks „Müü maha” meeskonnaks nimetati Elisabeth Kalitventsev, Merilin Sepp ja Aleksandra Larinova.

Teeninduskoolis saab kaubanduse valdkonnas õppida müüja, müügiesindaja, müügikonsultandi ja müügikorralduse erialal. Pärast põhikooli lõpetamist saab õppima tulla kolmeaastase õppeajaga müüja erialale, pärast gümnaasiumi kaheaastase õppeajaga müügikorralduse ja müügiesindaja erialale.

Lisainfot saab teeninduskooli veebilehelt.

350


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!