Toimus vene keele võistlus

17. jaan. 2014 Galina Noorkõiv Eesti Vene Keele Õpetajate Seltsi juhatuse liige - Kommenteeri artiklit

11. jaanuaril korraldas Eesti Vene Keele Õpetajate Selts vene keele võistluse „Vene keel on lihtne ja kerge”, kus osalesid eesti koolide 7.−8. klassi õpilased, kes õpivad vene keelt alates 6. klassist.

Sel aastal toimus üritus Audentese erakoolis, kust on võrsunud palju tuntud sportlasi. Võistlustele saabus 70 õpilast Eesti eri paigust, Kuressaarest Jõhvini. Osalejatest moodustati 11 võistkonda. Ühte või teise võistkonda sattumise otsustas loos. Nii sattusid ühte võistkonda õpilased, kes on õppinud vene keelt ainult koolis, aga ka need, kellele vene keel on kodukeel. Viimaseid oli üle poole osavõtnutest. Võistkonnatöö liitis õpilasi mitte ainult võistluste ajaks, vaid aitas ka sõbruneda.

Tänavune teema oli Sotši olümpiamängud ehk „Sport, sport, sport!”. Kava valmistasid ette VÕS-i liikmed Larissa Panova Kiili gümnaasiumist ja Jelena Panfilova Audentese erakoolist. Õpilased pidid meenutama olümpiamängude ajalugu, spordialasid, kõnekäände, luuletusi ning tuntud vene ja eesti sportlasi. Kõik osalejad said kingitusi sponsoritelt ja viis kõige edukamat võistkonda ka pääsmed Tallinna teletorni, spaasse ja kinkekaarte.

Õpilastele esines tuntud jalgpallur Nõmme Kaljust Vladimir Voskoboinikov, kes valdab ka eesti keelt, kuid rääkis seekord, kuidas vene keel on teda mitmes riigis aidanud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!